La robòtica arriba a les aules de la província per a quedar-se. Des de l’institut Álvaro Falomir d’Almassora han apostat per la continuïtat del projecte de mentorització d’alumnes de diferents nivells a través de la robòtica educativa.

Així ho avança el coordinador d’aquesta iniciativa i cap del departament d’Informàtica de l’esmentat centre, Julio Pacheco, qui explica que en aquest pioner pla entren en joc diferents agents de la comunitat educativa. «Els alumnes de 4rt d’ESO i de 1r i 2n de Batxillerat són els encarregats d’ensenyar robòtica als xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària dels col·les d’Almassora, després d’haver aprés els continguts en les seues classes», relata el responsable. D’aquesta manera, «el projecte passa de ser un projecte de tecnologia a tindre un fi social, perquè els xiquets comencen a tindre com a referència als majors i els veuen com els seus mentors», afig.

L’any passat, els estudiants van realitzar visites a 32 aules en els sis col·legis del municipi i, segons revela Pacheco, «aquest curs hem rebut el doble de peticions». La pròxima formació es realitzarà aquesta mateixa setmana en el CEIP Germans Ochando.

Cal recordar que aquest pla va començar com un projecte de classe d’alumnes de 2n de Batxillerat, dins de l’assignatura de Programació i Robòtica. Van ser ells mateixos els qui van decidir adquirir dos robots per a iniciar una primera fase amb la qual es va poder promocionar el projecte gràcies a Caixa Almassora. Temps després, l’Ajuntament d’Almassora va apostar per ell i, ara, ha aconseguir traspassar les fronteres de la província i cridar l’atenció de més de 250 docents de tota Espanya. «La idea és exportar el projecte i intentar estendre’l prou perquè l’institut Álvaro Falomir siga una referència en matèria de robòtica educativa a Castelló».