La Lliga de Debat Universitària de la UJI ha comptat amb la participació de 23 alumnes que representen a totes les facultats del campus del Riu Sec. El debat d’aquesta edició versa sobre si s’hauria de legalitzar la gestació subrogada.

L’estudiantat que s’ha inscrit s’ha agrupat en cinc equips: Palao, Santi’s Team, 2 en 1, Guirigall i InfoDeb. Després de la primera competició, el jurat va seleccionar els dos millors equips: Santi’s Team i 2 en 1, que van disputar la final, en la qual es va alçar com a guanyador Santi’s Team, format per Rania Achouak, Imanol Igual, Florentina Cristina, Sergi Ortega, Mar Polo i Sana Taybi. Cal remarcar que la jove Inés Garcelán (de l’equip de 2 en 1) va ser escollida com la millor oradora.

Amb tot, l’equip vencedor d’aquesta fase local --Santi’s Team-- serà l’encarregat de representar la Universitat Jaume I en la Lliga de Debat Universitària 2019 de la Xarxa Vives, una cita que tindrà lloc del 8 a l’11 d’abril en la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona.