Set col·legis de Castelló: Castàlia (Nord), Lluís Revest (Nord-est), Censal (Sud-est), Ripollés (Sud-Oest), Manel Garcia Grau (Oest), Herrero (Centre) i Elcano (Grau), obriran els seus patis els divendres a la vesprada i els dissabtes al matí a partir d’aquest divendres.

Amb aquesta campanya es pretén «reforçar el paper de les escoles com a punt de trobada i vertebració dels barris», van indicar des de la Regidoria d’Educació. Els horaris d’obertura d’aquests patis serà de 17.00 a 19.00 hores els divendres a la vesprada i de 10.30 a 13.30 hores els dissabtes al matí.

La iniciativa, que està arreplegada dins del Pacte del Grau signat a principi de legislatura, pot anar variant i fins i tot ampliant-se.

Els patis de les escoles tenen molta activitat una vegada acaba la jornada lectiva, però majoritàriament en activitats esportives que organitza el Patronat d’Esports. Per aquesta raó, la regidoria d’Educació s’ha coordinat amb aquest organisme per a dissenyar una política d’aprofitament que també incloga activitats d’un altre tipus.

Per a aconseguir l’objectiu es comptarà amb la figura d’un dinamitzador, qui haurà de tenir una titulació mínima en activitats físiques i animació esportiva o animació sociocultural. Així, aquest especialista coordinarà i dinamitzarà els recintes amb propostes inclusives i educatives.

«Es tracta de que els xiquets i xiquetes disposen d’un espai d’oci on ocupar el seu temps lliure, ja que existeix una necessitat palesa d’espais d’esplai i les escoles tenen unes instal·lacions que fóra de l’horari escolar poden satisfer les necessitats del veïnat», va manifestar el regidor d’Educació, Enric Porcar.