El passat dissabte 21 de gener, FAMPA va organitzar en el Centre Urban de Castelló un taller de dibuix relaxant dirigit per l’artista i educadora Anka Balaj. L’activitat va consistir en el desenvolupament de projectes creatius en família per potenciar les relacions entre els membres de la unitat familiar i ajudar a través del dibuix a regular l’estat d’ànim i a gestionar les emocions.

«Es tracta d’un taller de dibuix per al que no és necessari saber dibuixar. És un taller de dibuix intuïtiu en el qual treballem tècniques que ajuden a baixar el ritme de la rutina diària i a relaxar-se. Es tracta de treballar en zones delimitades del dibuix per a centrar l’atenció i aconseguir evadir-se per a focalitzar els nostres sentits en l’activitat que estem realitzant en el present», explica Anca Balaj.

Balaj ha treballat com a animadora sociocultural en projectes de Creu Roja dirigits a xiquets i xiquetes amb problemes de conducta i ha descobert en la creativitat una forma de canalitzar l’energia i de millorar el benestar de les persones; i explica que al llarg de la seua trajectòria s’ha endinsat en diferents disciplines artístiques i que, finalment, ha centrat el seu interès en la creativitat i la infància. De fet, és autora de diferents llibres que tracten com potenciar la creativitat i els beneficis de la mateixa en el desenvolupament dels xiquets.

«La idea del taller és compartir l’aprenentatge en família i compartir els vincles que es generen durant el procés creatiu», indica l’artista.