L’esperit nadalenc ja és ací. I no sols s’ha ensenyorit de les llars dels castellonencs, sinó que s’ha endinsat a les aules de centres com l’institut Francesc Ribalta. Els alumnes d’Arts Escèniques (assignatura que s’imparteix per primera vegada aquest curs) donaran aquesta setmana la benvinguda a les festes amb una representació molt especial. Així, els joves interpretaran Cuento de Navidad, una obra molt apropiada per a aquestes dates, en les quals «cobren major interés valors com la solidaritat, la pau, l’esperança i l’amor». Així ho destaca la professora Carmen París, qui explica que «durant aquests mesos, hem assajat amb molta il·lusió per a portar a bon terme la representació». A més, l’institut s’ha omplit de cartells i fotografies per a promocionar l’espectacle, la qual cosa suposa «una prova palpable del treball realitzat per l’alumnat que, encara que no és professional, ha treballat amb un interés i una motivació que és el motor fonamental», explica la responsable.

I és que després d’hores i hores de preparació, de nervis i de preparatius d’última hora, els joves portaran la màgia del conte de Charles Dickens hui i el dijous a la sala d’actes de l’institut per a compartir el seu talent amb els alumnes de segon d’ESO i de Bat-xillerat. Una projecció que culminarà el divendres amb un públic molt especial: els usuaris de la residència de la tercera edat Sàlvia. «Volem que aquest esperit nadalenc arribe fins als nostres majors i que siguen els nostres joves estudiants els qui els contagien amb la seua alegria», incideix París.

D’aquesta manera, el teatre es converteix aquest curs en una eina que facilita als alumnes un «aprenentatge holístic que traspassa barreres», connectant emoció i raó. I, a la vegada, tal com comenta la responsable del projecte, els ajuda a «buscar solucions a problemes reals, crear projectes que els motiven a interactuar amb els seus companys».