Estratègies per a afrontar el pas de la infantesa a l’adolescència, tècniques per a protegir als més xicotets dels perills d’Internet, promoure els hàbits saludables... Tots aquests temes tenen una cosa en comú: són assumptes que tracta la Fampa Castelló-Penyagolosa en el seu programa de conferències i se-ssions pràctiques d’aquest nou curs, que arriba amb multitud de novetats que s’adapten a les noves realitats que viuen els més joves i les seues famílies.

Així, la defensa personal prén les aules dels centres en un nou taller l’objectiu del qual és previndre la violència de gènere i que està donant «excel·lents» resultat, segons incideixen. «Decidim que seria una bona opció oferir-ho a les Ampas i és un dels quals més agrada en els instituts», expliquen des de la federació de pares. I és que una dels seus avantatges és que «poden assistir les famílies juntes, amb el que es converteix en una experiència que agrada molt més», afigen. Inicialment, les se-ssions formatives estaven dirigides única i exclusivament a les famílies, «però som conscient de la necessitat d’oferir alternatives i hem introduït tallers on poden assistir fills i filles, sempre acompanyats de les seues mares, pares o tutors».

Una altra de les novetats d’aquest curs és el taller de coeducació menstrual amb el qual es pretén donar a conéixer el cicle menstrual des de la part fisiològica i psicosocial i que servisca com a eina per a «visibilitzar, normalitzar, trencar estereotips, per a conéixer mètodes d’higiene i afavorir l’ús d’un llenguatge no sexista», expliquen.

Les xerrades sobre primers auxilis, assetjament escolar i normes i límits a casa són les formacions més demandades per les famílies. «Creiem que oferir una oferta formativa àmplia i variada ens portarà a aconseguir l’objectiu de no deixar indiferent a ningú». I així és.