+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

‘Tornem el Castell’ permet conèixer el Castell Vell i la Magdalena als menuts

Uns 2.500 escolars de Castelló participaran en aquesta activitat, organitzada per l’Ajuntament

 

13/02/2018

El regidor d’Educació, Enric Porcar de Castelló, i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, van presentar la que serà la segona edició de l’activitat Tornem el Castell. Aquesta pretén oferir als grups escolars una experiència interactiva per tal de comprendre el context en que es van desenvolupar els esdeveniments fundacionals de Castelló de la Plana, mitjançant una sèrie d’activitats educatives i de dinamització a l’ermita de la Magdalena i al Castell Vell amb motiu de la proximitat de les festes de la Magdalena.

Es tracta d’una proposta educativa i cultural, en forma de dramatitzacions i tallers, amb la finalitat estratègica d’apropar als xiquets i xiquetes de segon i tercer cicle d’Educació Primària i primer cicle d’Educació Secundària a que coneguen els orígens de la ciutat fomentant el coneixement de la història local. Porcar va explicar que «l’objectiu és que els xiquets i xiquetes recórreguen els voltants de la Magdalena i coneguen, a partir d’actuacions teatrals participatives i tallers, des de com es va construir la muralla del Castell Vell fins a com vivia la gent, com va ser la baixada a la Plana o com va arribar el Rei en Jaume».

«Per a donar-li un punt més, aprofitarem perquè els xiquets i xiquetes entren al Castell Vell i siguen els primers de Castelló en conéixer el nostre castell de la mà de l’arqueòleg que ha dut a terme la restauració, Joan Palmer», va expressar.

La proposta ha passat de realitzar-se en tres dies amb un sol torn, a desenvolupar-se en deu dies amb dos torns, cadascun amb 125 xiquets, el que comportarà que, quan finalitze el projecte, 2.500 escolars de Castelló hauran participat en l’activitat.

més novetats

Ruiz va anunciar que «l’any que ve, en aquestes setmanes prèvies a la Magdalena, els xiquets i xiquetes ja tindran museïtzat el centre d’interpretació, així com tota la ruta interna del castell i per tant la tasca del professorat serà molt més senzilla que ara». La regidora de Cultura va afegir que el dia de la Romeria “tindrem personal a la porta del castell perquè cada hora i mitja entre un grup de persones acompanyades per personal especialitzat per explicar el castell».

Buscar tiempo en otra localidad