La Conselleria d’Educació ha impulsat el programa Pilota a l’Escola 2017, que recorrerà tota la geografia valenciana i que finalitzarà en el mes de maig. Pilota a l’Escola acosta aquest esport a les escoles de la Comunitat i enguany participaran 385, la qual cosa suposa un increment del 19% en la participació pel que fa a l’edició passada.

Les primeres activitats han tingut lloc en municipis de la província de Castelló, concretament a Borriana, Vila-real, Benlloch, Castelló i Vinaròs.

Per comarques, participaran en total 115 escoles d’Alacant, 60 de les comarques de Castelló i 210 de les comarques de València. A més, a l’edició de 2017, la Conselleria ha ampliat el pressupost de 95.000 a 115.000 euros, un 21% més.

El director general de l’Esport, Josep Miquel Moya, va explicar que «creiem fermament en aquest programa, que té diversos objectius estratègics i transversals: fomentar l’esport, posar en valor la pilota com a part fonamental del nostre patrimoni cultural, i fer que l’alumnat valencià s’acoste al seu entorn més immediat i vertebrar el territori a través de la pilota».