L’obesitat infantil és un problema que afecta a més de 41 milions de xiquets a tot el món. Segons l’Organització Mundial de la Salut, es tracta del problema de salut pública més greu del segle XXI. És per això que lluitar contra l’obesitat infantil ha de ser una prioritat per a tots el sectors educatius i aquest és, precisament, un dels objectius que Intur Restauración Colectiva pretén aconseguir amb Més que un menjador, més que un plat. El seu innovador programa de coaching nutricional dirigit a escolars, famílies i docents busca integrar a tota la comunitat educativa en el repte de convertir l’alimentació en una assignatura més.

En aquest marc, l’equip d’Intur Restauración Colectiva i Pilar Esquer, nutricionista experta en l’àrea de restauració col·lectiva, han posat en marxa una sèrie de sessions pràctiques en diferents col·legis de la província per a posar en valor la importància de prendre consciència sobre aquesta problemàtica. Durant les sessions, i després de la projecció d’un documental que narra casos reals d’alumnes, els experts expliquen els canvis nutricionals que s’han succeït al llarg dels anys, constatant la diferència entre els productes que es consumien fa 20 anys i els que comprem actualment.

Posant en valor la importància de realitzar exercici físic, el programa posa de manifest les «hores de treball físic» que haurien de realitzar per a compensar aquest augment excessiu de calories en els aliments, ja que, segons assenyalen, «si esmorzem un dònut, mengem una hamburguesa amb creïlles i berenem un refresc amb galetes hauríem de treballar 5 hores i 20 minutos per a cremar-los».

Amb tot, Intur Restauración Colectiva pretén transformar els menjadors en una vertadera aula, on els més xicotets aprenguen a millorar els seus hàbits d’alimentació i adquirisquen consciència de la importància d’una dieta sana i equilibrada.