El curs Arte contemporáneo en el aula. Transversalia: arte y memoria, organitzat pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el Cefire Artísticoexpressiu, aterra els propers 8 i 9 de març al Museu de Belles Arts de Castelló amb la finalitat de promoure una actualització pedagògica en l’àmbit artisticexpresiu, afavorint el treball col·laboratiu i en context, així com fomentar l’expressió artística i/o física, com a generadors de coneixement, potenciant el pensament divergent i la creativitat. Les places per a apuntar-se a aquesta formació són limitades i el termini d’inscripció finalitza el proper 17 de febrer.

Dirigit al professorat de Secundària de totes les especialitats interessat en les possibilitats didàctiques de l’art contemporani, el curs ajudarà a desenvolupar projectes didàctics vinculats a les pràctiques artístiques contemporànies. En aquesta edició, el fil conductor serà l’art contemporani i la seua reflexió sobre la memòria històrica. Així, les jornades (amb una duració de 20 hores) exploraran aquesta qüestió a través de les pràctiques artístiques contemporànies i els participants podran realitzar la seuapròpia proposta en l’aula.

Amb tot, el curs pretén que els professors exploren les connexions entre les pràctiques artístiques contemporànies, les seues formes i discursos amb les narratives de l’escola i el currículum escolar.

A més, durant aquestes dues jornades, els assistents podran dissenyar experiències, metodologies i processos per a l’activació de les pràctiques artístiques contemporànies en el context de les aules i introduir el debat de la memòria històrica en les seues classes a través de les pràctiques artístiques. El curs oferirà també recursos conceptuals i metodològics per al disseny de propostes docents que posen en relació els relats de l’art i l’escola amb la memòria històrica.