La literatura impregna aquest curs els centres educatius de Castelló. La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ja ha donat a conéixer el nom dels autors que compondran la pròxima edició del cicle Trobada d’escriptors, una activitat que permet establir un diàleg entre els escriptors i els seus lectors i que fomenta, d’aquesta manera, els hàbits de lectura a tot el territori valencià.

El cicle s’obri el proper 5 de febrer amb l’escriptor Sergio del Molino, i fins al mes de maig passaran pel monestir de Sant Miquel dels Reis altres noms il·lustres com Mercé Viana (12 de febrer), Aroa Moreno (19 de febrer), Fina Masgrau (26 de febrer), María Tena (4 de març), Susana Gisbert (11 de març), Juan Vicente Piqueras (25 de març), Carles Cano (1 d’abril), Juanjo Braulio (8 d’abril), Vicent Baydal (22 de febrer), Belén Gopegui (6 de maig) i Pasqual Mas i Usó (13 de maig).

L’activitat, que naix per a incentivar els hàbits lectors dins del pla valencià de foment del llibre i la lectura de la Generalitat, està dirigida a alumnes de Primària, Secundària i cicles formatius, Batxillerat, escoles d’adults, associacions culturals i, fins i tot, clubs de lectura. Els grups que hi esten interessats en formar part del cicle poden sol·licitar-ne la participació en la web de la Biblioteca Valenciana.

La trobada es realitza en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Edi- cions Bromera i es seleccionen els autors abastant tots els gèneres literaris i els suggeriments que professors i centres escolars fan arribar a la Biblioteca Valenciana. Cal destacar que el cicle literari comptarà, també, amb una sèrie de sessions de creació literària per a escolars de narrativa, poesia, periodisme, fotografia, còmic, lectura digital, teatre i biblioteconomia.

A més, tant els tallers didàctics com la Trobada d’escriptors inclouen una visita guiada pel monestir de Sant Miquel dels Reis, monument d’arquitectura renaixentista declarat bé d’interés cultural.

Aquest cicle de literatura va comptar el curs passat amb la participació de més de 3.000 assistents i es va tancar amb la presència de l’autora Rosa Montero. Per la seua part, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, incideix en que la tasca de despertar el foment de la lectura és una responsabilitat de tota la societat: «Entre tots, hem d’augmentar l’índex de lectura de la Comunitat Valenciana».

En aquest sentit, la responsable de la biblioteca ha recordat que «des de la Generalitat continuarem promocionant aquest tipus d’acostaments dels lectors amb els seus autors que tan bon resultat està obtenint».