L ’IES Torre del Rei va ser l’escenari d’una trobada intergeneracional que va reunir a antics alumnes d’Orpesa, que van cursar els seus estudis entre la dècada dels 50 i els 60, amb els actuals estudiants de l’institut. L’objectiu era compartir experiències i posar de manifest el gran canvi que s’ha produït tant en l’àmbit educatiu com en la societat actual.

D’aquesta manera, fins al centre es van desplaçar usuaris del Centre Integral de Majors (CIM) per a explicar-los als joves com era estudiar en la seua època, fent referència, per exemple, a la separació en les aules entre xics i xiques. Així mateix, mitjançant diapositives, els van explicar quins eren els jocs tradicionals que practicaven en el pati, com la baldufa, la pilota o el sambori.

Els alumnes es van mostrar molt interessats i van aprofitar l’ocasió per a preguntar als seus majors sobre diferents qüestions. Per a acabar la xerrada, i amb l’acompanyament de la banda musical del CIM, van cantar tots junts la cançó Tengo una muñeca vestida de azul.

Després, tant joves com a majors es van desplaçar fins al pati, on van posar en pràctica els jocs més característics en dècades anteriors, com el mocador, la corda, les bales… Tot açò amb l’experta direcció dels usuaris del CIM, que explicaven als alumnes els secrets i els trucs en cadascun d’ells.