Castelló celebrarà del 7 a l’11 de maig la Trobada de Teatre Jove en l’Auditori Palau de Congressos. Aquesta activitat és una oportunitat per a conéixer i gaudir de l’activitat teatral, en la qual grups de teatre d’Educació Secundària o de les associacions juvenils de la Comunitat Valenciana que fan teatre, exhibeixen les seues obres, es formen en tallers amb professionals de les arts escèniques i de la pedagogia; i conéixen i conviuen amb altres persones que també viuen el teatre.

Al llarg de 5 jornades, de dilluns a divendres (de 10.00 a 16.00 hores), es desenvolupa el cicle amb el pla d’activitats següent: l’exhibició d’un o dos espectacles fets per l’alumnat; tallers impartits per professionals de la pedagogia i de les arts escèniques; i, per últim, dinar de convivència a un espai verd, amb una dinàmica grupal per tancar el dia.

Al voltant de sis hores diàries per a reivindicar l’educació artística, el seu valor pedagògic i la seua capacitat humanitzadora en un ambient de festa. A més, el dissabte 12 de maig es desenvoluparà una jornada de formació per a docents. La setmana conclourà amb un espectacle adreçat als participants.

col·laboració

L’IVAJ participa en aquest projecte junt amb el col·lectiu Proyecto Inestable, el Màster de Teatre Aplicat (U.V.), AVEC Teatre i el CEFIRE Artísticexpressiu. També col·laboren la Federació d’Ensenyament de CCOO PV i l’Institut Valencià de Cultura.