Després de tres anys de treball solidari i més d’un milió d’euros recaptats, tres xiquetes de Benicarló, Daniela, Candela i Mariona, han sigut les guanyadores, enguany, del Premi Unicef Comitè Español Mobilitza per la seua contribució a la lluita contra el càncer infantil. Les joves col·laboren amb aquesta causa a través de la confecció i la venda de les polseres Candelas, que s’han fet molt populars en tot el país.

Tot va començar quan Daniela i Mariona van decidir ajudar a la seua amiga Candela Romero, malalta de leucèmia, eixint als carrers de Benicarló amb un cartell i un grapat de polseres, que van posar a la venda amb l’objectiu de vendre-les per a ajudar a la seua amiga.

No podien imaginar en aqueix moment que tres anys després, portarien recaptat un milió d’euros destinat a la recerca d’aquesta malaltia.

LLIÇONS

Va ser la pròpia Candela la que els va ensenyar a confeccionar polseres. Ella havia après durant la seua estada en l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i els va transmetre com s’elaboraven en un viatge de finalització de setmana a Benicarló.

Quan Candela va tornar a l’hospital, les seues dues amigues van decidir seguir teixint les polseres --que van batejar com Candela en honor a la seua amiga-- i vendre-les per a aconseguir diners per a l’obra social de Sant Joan de Déu, amb la qual es financen els projectes de recerca del càncer infantil.

Finalmente, cal dir que els Premis Unicef Comitè Español tenen la missió de reconèixer el compromís i els esforços de persones que contribueixen de manera important a canviar la vida dels xiquets més vulnerables i a avançar en la defensa dels drets arreplegats en la Convenció sobre els Drets del Xiquet.