Fomentar el valor del compromís dels alumnes amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) que planteja l’ONU i implicar els centres escolars en l’Agenda 2030. Aquestos van ser dos dels objetius que va dur a terme Aldeas Infantiles SOS amb la celebració, en les Corts Valencianes, d’un ple infantil en el que van participar uns 90 escolars dels cicles d’Infantil i Primària de tres col·legis de cadascuna de les províncies de la Comunitat, que van ejercir com a portaveus de toda la comunitat educativa valenciana.

Així, en el cas de Castelló, va ser una veintena de xiquets i xiquetes del centre La Magdalena els qui es van convertir en diputats per un dia, portant les seues propostes a l’hemicicle.

La jove Martina Llorens, alumna de sisé de Primària de La Magdalena, va exercir com a portaveu del seu centre educatiu i va ocupar la tribuna per a recalcar que aquest centre educatiu castellonenc és el primer de la Comunitat i el seté a nivell nacional que calcula la petjada de carboni. «No tenim tot el temps del món, ni tampoc totes les solucions, però sí que sabem que junts podem actuar com un únic món, després d’un únic objectiu i, per això, tots hem d’aportar el nostre granet d’arena», va explicar la propia alumna.

Després dels discursos, els tres portaveus de cadascuna de les províncies van presentar una sèrie de compromisos i es va procedir a obrir el torn de votacions. Així, tots els mini diputats i diputades infantils van passar per l’urna per a decidir la seua proposta favorita i comprometre’s a complir la triada.

Amb tot, la més votada va ser l’exposada pels alumnes de Castelló, que va consistir a continuar treballant en el projecte de la petjada de carboni amb la finalitat de reduir la quantitat de CO2 que emet l’ésser humà.

A més, aquests xicotets diputats també es van comprometre a intentar convéncer als altres de la necessitat de cuidar la Terra, no a través de retrets, sinó de gestos; a no tirar fem ni a la platja ni a la muntanya; i a plantar arbres quan siga posible.

‘ABRAÇA ELS TEUS VALORS’

El president de les Corts, Enric Morera Catalá; la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero Mañes; i el president d’Aldeas Infantiles, Pedro Puig Pérez, no van faltar a l’acte en el que els escolars van reflexionar sobre la importància de mobilitzar-se per un món més just i més humà. El valor del compromís aplicat als ODS va ser el protagonista d’aquesta edició del programa educatiu titulat Abraça els teus valors, que ha arribat a 178 col·legis de la Comunitat Valenciana i amb el qual treballen un total de 17.800 alumnes.