L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha celebrat recentment el ple municipal infantil, que ha estat presidit per l’alcaldessa de la localitat, Tania Baños, i la regidora de Serveis Socials, Marián Artero. Els representants dels 12 col·legis i els tres instituts de la ciutat han fet arribar a la corporació municipal les seues propostes i demandes, que anteriorment han sigut debatudes i treballades en el Consell Municipal d’Infància i Adolescència.

Aquesta experiència es va posar en funcionament a la fi de l’any 2016 i s’emmarca dins del projecte transversal de Ciutat Educadora. L’objectiu de la iniciativa és «fomentar que els xiquets i xiquetes gaudisquen dels recursos municipals com qualsevol altra persona», així com desenvolupar «la seua pròpia autonomia i una ciutadania activa que contribuïsca a canviar la societat, perquè ells viuran la Vall d’Uixó dels pròxims anys», ha assenyalat Arter.

L’opinió del Consell Municipal d’Infància i Adolescència «serà tinguda en compte en les decisions que els afecten», ha afegit Baños, qui ha destacat que «una ciutat que es dissenya pensant en els xiquets i xiquetes és una ciutat millor per a totes les persones, tinguen l’edat que tinguen». Aquesta és una de les premisses que, precisament, han valgut la inclusió de la Vall d’Uixó en la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància d’Unicef.