La literatura negra s’instal·la aquesta setmana a la província de Castelló amb un festival cultural que promourà la novel·la noir entre els més joves. Sense anar més lluny, els alumnes del International School Peníscola van participar ahir en una sessió a càrrec d’Emily Bayo, autor de Tan tuyo como tu muerte, i els estudiants de l’IES Alfred Ayza ho faran aquest dijous, de la mà de l’autora de Antes mueren los que no aman, Inés Plana.

L’alumnat benicense també està immers en aquest cicle per a joves. De fet, els més xicotets del Santa Águeda van parlar ahir amb Miguel Alayrach i Pablo Sebastià, i els més majors ho faran el dijous, amb Daniel H. Chambers. En el cas d’Orpesa, serà hui quan els estudiants participen en una sessió amb Miguel Torija, i els joves del Francesc Ribalta de Castelló rebran en les seues instal·lacions a Pablo Sebastià. Els instituts Porcar i La Plana pujaran el teló d’aquest cicle de literatura negra el divendres, amb Marta Robles i Mariano Sánchez Soler.

Així mateix, Nules i Vila-real també es sumen a aquestes jornades. L’IES Gilabert Centelles acollirà aquest divendres un taller sobre el còmic, a càrrec de Fran Ferriz, i el col·legi Santa Maria rebrà hui a Pere Cervantes.