L’Institut Valencià de Cultura organitza Viatge al Principal, una sèrie de visites teatralitzades al Teatre Principal de Castelló, els diumenges 21 d’abril i 5 de maig, a les 11.30 hores, amb motiu de les celebracions pel 125 aniversari d’aquest edifici.

Interpretades per Marta Vicent i Román Cebrián, i escrites i dirigides per Jordi Aparici, aquestes visites són un viatge a l’interior d’un dels espais més emblemàtics de la capital de la Plana.

Les visites tenen un preu de 4 euros i estan limitades a 30 persones. És necessari, per tant, fer una reserva prèvia a la taquilla del teatre o bé trucant al telèfon 964 72 36 02.

En aquesta activitat educativa i cultural, que està dirigida a tota la família, els visitants podran sumar-se a un recorregut d’aproximadament 60 minuts de duració de la mà de dos personatges shakespearians que ajudaran als assistents a visitar i conèixer els espais més recòndits de l’edifici i contaran tot un seguit de curiositats, anècdotes i diferents fets històrics lligats a aquest màgic i singular teatre.

Es tracta d’una visita divertida i emocionant que, de segur, no deixarà indiferent ningú. Així mateix, cal recordar que al Teatre Principal de Castelló també es podrà gaudir d’una exposició amb vestuari teatral de diferents produccions de l’Institut Valencià de Cultura que han passat per aquest escenari.

ARTS ESCÈNIQUES

Al llarg de la seua història, el Teatre Principal ha cultivat tots els gèneres de les arts escèniques i pel seu escenari han desfilat grans figures, en una programació que no es va interrompre ni tan sols durant la Guerra Civil. Les companyies d’Antonio Vico, María Guerrero, Enrique Borrás, Rosario Pino o Margarita Xirgú van desfilar pel coliseu de la capital. També van actuar companyies de sarsuela o òpera italiana, mentre que els concerts es van rellançar una vegada es va crear la Societat Filharmònica.