Amb l’arribada de la fi de curs i el bon temps, els col·legis aprofiten per a organitzar activitats esportives en les quals els alumnes ho passen en gran. Així ha succeït a Vila-real i a Borriana, on es van celebrar multitudinàries trobades en els quals l’esport va ser l’eix principal.

Com el Campionat Multiesport Escolar de Vila-real, que va tancar la setena edició, en la qual han participat 800 xiquets i xiquetes en alguna de les lligues o jornades especials de la campanya. La clausura va tindre lloc al pavelló poliesportiu Sebastián Mora, on es van lliurar els trofeus i medalles als participants dels col·legis de la ciutat que han format part d’alguna de les set lligues del campionat: dos prebenjamins i tres benjamins de multiesport i dos alevins, un de bàsquet i l’altre de futbol sala.

pArticipació

«Durant 15 dissabtes al matí, els alumnes han jugat 334 partits en les instal·lacions esportives municipals i, a més, s’han celebrat sis dissabtes de jornades especials de multiesport, en les quals al voltant de 1.000 xiquets i xiquetes han pogut practicar voleibol, rugbi, pilota valenciana en la modalitat de raspall, atletisme, waterpolo i cros», va explicar el regidor d’Esports i Salut, Javier Serralvo.

El trofeu al col·legi campió del Multiesport Escolar ha recaigut en aquesta edició en el centre Angelina Abad, ja que ha sigut el que més punts ha sumat.

No ha sigut l’única activitat esportiva que s’ha celebrat aquests dies en la localitat. El Seminari d’Educació Física va celebrar una nova edició de la Jornada de Convivència Ludicoesportiva. Les activitats van tindre lloc al Termet, amb la participació de 670 alumnes de tots els centres escolars.

A més, el col·legi públic d’Educació Especial La Panderola va celebrar les IV Jornades Esportives. Els jocs adaptats a les diferents capacitats es van realitzar al pati del centre.

escoles esportives

A Borriana, el camp de San Fernando i el poliesportiu de la Bosca van acollir una nova edició de les Escoles Esportives Municipals. El màxim responsable de l’àrea esportiva en la localitat, Vicent Granell, va destacar «l’alegria i satisfacció que dóna veure a més de 300 xiquets i xiquetes podent utilitzar les instal·lacions esportives municipals i clausurant unes escoles que cada vegada més creixen com a referent de la promoció de la pràctica esportiva i els hàbits de vida saludables».

Els xiquets van poder practicar sobre la gespa del camp de San Fernando les diferents disciplines que se’ls han mostrat durant el curs, passant per les activitats multiesportives que es realitzen en tots els centres educatius, les competicions d’atletisme, i la lliga escolar de bàsquet, que acull els partits en el pavelló de la Bosca amb la participació del CB Borriana. A continuació va arribar un dels moments més esperats, ja que es va realitzar el lliurament de medalles acreditatives i de premis corresponents a les competicions de les lligues.