La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, en col·laboració amb l’Ajuntament de Borriana, ha programat la campanya Enginyera… per què no?, que té com a finalitat fomentar la incorporació de les dones en àmbits educatius masculinitzats, com són les carreres universitàries vinculades a les STEM.

Aquesta acció pretén visibilitzar dones enginyeres, familiaritzar les dones amb aquestes eixides laborals i reflexionar sobre la necessitat de canviar els papers socials d’homes i dones per a construir una societat més equilibrada, justa i democràtica.

L’alumnat dels IES Illes Columbretes, Jaume I i Llombai van participar en una xerrada sobre enginyeria, gènere i tecnologia impartida per Edicta Alvarado Bressole, enginyera ambiental cap de l’explotació EDAR, i Susana Pérez Badal, enginyera industrial.

El professorat va disposar de materials de sensibilització, audiovisuals i gràfics, i una unitat didàctica dedicada a mostrar que les enginyeries i les ciències també són professions per a xiques.