Els estudiants de l’assignatura de Fonaments i Didàctica de l’Expressió Musical del Grau de Mestre/a en Educació Infantil de l’UJI van rebre la visita d’un grup d’alumnes del col·legi Agora Lledó International School de Castelló i del seu professor de música. L’objectiu de la visita era que els alumnes de l’UJI pogueren observar i participar en viu en una sessió d’educació musical.

La sessió, titulada Mesclum Pedagògic Musical, va ser aplicada per 40 alumnes de cinc anys per a mostrar als estudiants de la universitat, que pròximament començaran el període formal de pràctiques, exemples de bons hàbits educatius musicals que potencien la vivència de la música i la creativitat mitjançant l’aprenentatge a través de les emocions.

Per a això es va comptar amb el professor convidat Sven Valcárcel, artista polifacètic castellonenc, la formació del qual s’inicia a edat primerenca amb estudis de violí i violí barroc, i es completa amb les metodologies de les pedagogies musicals actives d’Orff, Willems o Kodaly. En l’àmbit docent fa més de 15 anys que és professor de música en Infantil, Primària, Secundària, orquestra i violí.

«Els alumnes de la universitat han pogut veure com un expert realitza una sessió centrada en educació musical a un grup d’alumnes perquè els aporte inspiració i tècniques que podran incorporar a la seua futura pràctica docent», va explicar José Luis Miralles, professor de l’àrea a l’UJI.