L’Ajuntament de Castelló engega la campanya Estic segur en Internet?, que incorpora per primera vegada el ciberbullying, o assetjament en xarxes socials, entre els continguts de les xerrades que s’impartiran a estudiants de 1º d’ESO.

Les xerrades, que es celebraran del 22 de febrer al 28 de març en 15 instituts de la ciutat, arribaran a 15.000 estudiants. «La millor mesura de protecció davant els riscos que pot tenir Internet és l’educació dels joves. A través d’aquestes xerrades podran conèixer com utilitzar les noves tecnologies d’una forma segura, quines accions constitueixen delictes digitals i els perills als quals es poden enfrontar i els riscos que corren», va explicar la regidora de Consum i Salut Pública, Mary Carmen Ribera.

MÉS PERILLOSA

L’expert en Enginyeria Social Diego Lleó serà l’encarregat d’impartir aquestes xerrades, i ha apuntat que «aquesta modalitat de bullying es caracteritza per ser molt més perillosa perquè és un assetjament que no acaba a l’eixida del col·legi». «Amb aquestes xerrades als estudiants, volem conscienciar dels perills als quals estan exposats. El ciberbullying és una realitat que afecta a xiquets d’entre 8 a 16 anys, sent els 10 i 11 anys amb majors registres aquest últim any a Espanya», va indicar. Les xerrades abordaran consells bàsics com hàbits d’autoprotecció, frenar l’assetjament davant les primeres manifestacions o ensenyar als menors a utilitzar contrasenyes.