Fa unes setmanes el Partit Popular va rebutjar una proposta de Compromís en la qual demanàvem recuperar una línia d’ajudes dirigida a la compra de mobiliari urbà i jocs infantils i adaptats. Aquest tipus d’aparell tenen un cost massa elevat per als ajuntaments menuts. Els ancians, que ens estos municipis de l’interior són majoria, també necessiten d’unes condicions d’accessibilitat i d’aparells que milloren la seua qualitat de vida.

El PP diu que ho poden demanar a través dels Plans d’Obres i Serveis als quals la Diputació de Provincial de Castelló només destina 5 milions dels 146 milions del pressupost. A cada municipi com a màxim li toquen 30.000 eurets. Ja em diran com, amb les necessitats que tenen tots, es van a invertir aquestos diners per a gronxadors o bancs per a xiquets o iaios!

A l’estiu i els caps de setmana, aquestos pobles tenen un increment poblacional, o bé de la gent que torna de la ciutat al poble, o bé de visitants. I per a tots ells s’han de tindre previstos uns mínims serveis si es volen atendre en condicions. Però la falta de sensibilitat dels que han fet el pla Repoblem amb els menuts i els majors és tan evident que no paga la pena dir res més.

Només recomanar-li al president Javier Moliner que parle amb algun alcalde que ha hagut de fer una crida als companys del partit per veure si algú li dóna un moll d’un joc per poder canviar-lo perquè no té ni un euro per a comprar-ne un de nou. Així que, si volem “repoblar”, atenguem les necessitats reals dels pobles menuts. I fem-ho sense preferències polítiques. H

*Portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló