És qüestió d’hores. Aquesta setmana vivim l’inici de les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia i ho fem amb fervor i amb emoció pel significat d’aquesta commemoració, però també amb il•lusió i eufòria, perquè la ciutat s’engalana i durant 10 dies podrem viure d’una manera més intensa de la companyia i la germanor dels nostres amics, familiars, coneguts i de la multitud de visitants que omplin els carrers durant aquest període.

No ho oblidem, les festes són tradició, però també economia. La Junta de Festes i la Comissió de Penyes, juntament amb multitud de voluntaris, associacions, clubs i col•lectius de tot tipus, organitzen, de manera altruista i amb la col•laboració de l’Ajuntament, una programació de la que podrem gaudir grans i menuts siguen quins siguen els nostres gustos, perquè tenim 215 actes on triar. Són activitats que impliquen molts sectors i que beneficien directa i indirectament el nostre comerç, els establiments hostalers, les tendes i les empreses de la ciutat, amb un impacte d’1,5 milions d’euros.

Les festes són importants. Ens ajuden a recordar els nostres arrels, les tradicions dels nostres avantpassats, a saber d’on venim, qui som com a poble i, també, molt important, ens ajuden a desconnectar dels problemes del dia a dia i a relaxar-nos per uns dies.

Vila-realencs i vila-realenques, isqueu al carrer, als casals, a la vila i gaudiu molt de les festes. Visca la Mare de Déu de Gràcia!

*Primer tinent d’alcalde, regidor de Tradicions i portaveu de Compromís per Vila-real