Els bombers continuen sent els herois de molts xiquets: són persones a les quals volen imitar perquè són valentes i estan sempre disposades a ajudar a tothom. En uns moments en què tan necessitats de referents estem, la imatge del bomber Eloy Palacio Alonso, que va morir en Oviedo quan estava de lliurança mentre ajudava els seus companys, dóna la vertadera dimensió a la paraula “heroi”. Els bombers del Consorci de Castelló estic segur que no volen ser herois: només guanyar-se la vida treballant en un dels pocs serveis que tenim mancomunats les poblacions de les comarques del Nord. Però, ai, un servei tan bàsic per a la seguretat de les persones es troba amb una situació de deixadesa total per part de la Diputació. La crisi, la falta de recursos econòmics o la impossibilitat legal de traure places són excuses de mal pagador.

Plantilla envellida; molts interins perquè no trauen places; un conveni per donar servei a l’aeroport que massa vegades deixa els parcs de Benicarló, Orpesa i Nules en serveis mínims. Massa mancances. Des de l’inici de la legislatura, Compromís ha insistit en la necessitat de cobrir sobre les 35 places que hi ha vacants. Però sols hem aconseguit que traguen tres places: dos de bombers i una de sergent. Poca cosa. Molt poca cosa.

M’imagine un jove que ha estat anys preparant-se per accedir a una professió tan vocacional com aquesta, assabentant-se que només hi ha tres places. I això que ell no vol ser cap heroi: només treballar en un servei públic de qualitat. I Compromís continuarà insistint per aconseguir-ho. H

*Portave de Compromís a la Diputació de Castelló