L’estiu és ja molt a prop i, per tant, és hora d’anunciar els Cursos d’Estiu que la Universitat Jaume I ha dissenyat per a l’edició d’enguany. Cursos que actualment compleixen vint-i-cinc anys de trajectòria, perquè, cal recordar, la nostra Universitat els ha vingut oferint ininterrompudament des de la seua fundació en 1991. Les activitats que engloben --conferències, debats, tallers...-- possibiliten una formació estiuenca, per dir-ho així. Formació distesa, però no per això menys científica, tant per als membres de la comunitat universitària com per al públic en general interessat en aquests.

Com bé se sap, i és habitual en aquests cursos, es coordinen de manera que puga aconseguir-se un beneficiós efecte multiplicador. Efecte que, consegüentment, comporta una acurada estratègia com és la planificada per nosaltres i en la qual comptem amb professorat qualificat de la nostra i d’altres universitats, com també d’altres àmbits o entitats acadèmiques que tenen vincles amb l’UJI tant per a la impartició com per a la direcció dels cursos. Igualment, cal assenyalar que aquests cursos s’entronquen conjuntament amb l’àmplia oferta que les universitats de la Xarxa Vives posen a disposició de tothom.

Com en l’edició del passat any, la Universitat Jaume I aborda diferents i interessants temàtiques que comprenen des d’aspectes relacionats amb la salut i la medicina, la literatura, la filologia o l’educació, fins a altres referits al màrqueting, el patrimoni de les nostres comarques, la música, la comunicació, etcètera.

Així doncs: Els vapors de l’art. El vi i el festiu en la creació artística i literària. El màrqueting de salut en l’entorn 3.0. Humanització en l’assistència a la dona i la primera infància, 2a edició. Curs pràctic de medicina tropical i laboratori: coneixements i necessitats. El paisatge de la pedra seca a l’interior de Castelló. Tècnica, anàlisi i protecció. Children’s and Young Adults’ Literature and their pedagogical implications. Els drets dels xiquets i xiquetes i l’educació per a la pau , 4a edició. Un país de música: la indústria musical valenciana. Poesia actual: vivències i art. Construint un periodisme independent i de canvi social, i el curs titulat Creativitat i expressió musical, 3a edició, reuneixen l’oferta de 2016 a impartir al llarg del mes de juliol a Benicàssim, Vilafamés, Vila-real, Vilafranca, Vistabella del Maestrat, la Llotja del Cànem-Seu de la Ciutat i en el mateix campus universitari del Riu Sec.

El període de matrícula dels cursos està obert en http://inscripcio.uji.es. I en l’adreça http://www.uji.es/cultura/cursos-estiu/base/cursosestiu/estiu-2016/cursos-2016 és pot trobar informació detallada d’aquests.

Des de la coordinació i respectives direccions dels Cursos d’Estiu, i des de l’equip del Servei d’Activitats Socioculturals, confiem despertar el màxim interès del públic, atès que pensem que és, com no podia ser d’una altra manera, una oferta acurada la presentada en l’actual edició. H

*Vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals