Quan la misèria humana ens colpeja tant de prop resulta inevitable parar per a reflexionar sobre quina és la societat que volem i quin és el paper que juguen els representants de les institucions, per fer possible que la lacra de la violència de gènere s’eradique.

La consciència col·lectiva va provocar una resposta massiva de la gent de Benicàssim en repulsa del crim, i això dóna esperances que alguna cosa està canviant en la nostra societat o almenys d’una bona d’ella.

En canvi, el masclisme lacerant i els seus valors encara està impregnat en alguns cercles retrògrads, creant una resistència al canvi envers a l’emancipació de la dona. La seua visibilitat pública, la seua incorporació massiva al món laboral/empresarial, la seua independència econòmica i, per tant, la seua autonomia com a persones són imparables.

Els rols masculins i femenins van canviant per a una igualtat real, malgrat que alguns individus encara no accepten estos canvis, i s’aferren a una estructura social del passat que no respon a les circumstàncies del present.

Els enemics de les dones no tenen lloc en esta societat, no són capaços d’assumir estos canvis, ni tampoc d’acceptar que la societat està incorporant, malgrat els entrebancs, valors femenins que històricament, han estat menyspreats.

La intel·ligència emocional, la sinergia, la diversitat, la cooperació per a sumar junts, la consciència del tu, i el respecte de l’entorn són alguns dels valors femenins en els que la societat actual es veu cada volta més i més identificada, afortunadament.

Estos canvis tanquen el pas als enemics de les dones. H

*Portaveu de Compromís per Benicàssim