Segons les últimes dades publicades, la Comunitat Valenciana ha de carregar amb 75.300 menor de trenta anys en situació d’atur. D’aquests, vora al 50% no tenen cap titulació, la qual cosa dificulta encara més que agafen aire en aquesta tempesta de desocupació, èxode i desmotivació. Ells han estat, per desgràcia, un dels sectors més afectats per aquesta crisi salvatge que hem patit en carn pròpia milions de valencians.

Malgrat aquest panorama, molts rebutgem deixar-nos portar pel conformisme i volem tornar als nostres fills i filles allò que més lluny els pot portar a la vida, que més riures i somriures els traurà i que els farà alçar-se cada dia amb un objectiu clar en ment: la il•lusió. I tenim una recepta ben fàcil per a aconseguir-ho. Un mica d’escolta per saber quins camí volen seguir i quina formació necessiten i tot el temps del món per a acompanyar-los i assessorar-los en la recerca d’una feina.

Aquestes són les bases del programa de formació i ocupació que hem posat en marxa a Almassora, en col•laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló, i del qual podran beneficiar-se més de 300 joves. Creure en u mateix i tindre ganes de créixer són el millor antídot contra el pessimisme instaurat als titulars i al carrer. Han estat temps de veure com uns altres es ficaven a la butxaques de trages i bosses de marca el futur del nostres fills i filles mentre ens deixàvem la pell treballant.

Ara és temps de recuperar la il•lusió. H

*Alcaldessa d’Almassora