En un article anterior vam plantejar la necessitat que el Provincial passara al Servei Valencià de Salut i pareix ser que el camí ja s’ha iniciat. L’auditoria de l’any 2015 ja desvetlava una sèrie d’irregularitats en la gestió, en contractacions de personal, i en empreses, a les que ara hem d’afegir el deute que, segons la Conselleria, és de 30 milions d’euros. I de tot açò què sap la Diputació, institució que ocupa el 50% del consell de govern? La diputada delegada comenta i el president, ratifica, que no saben res perquè no se’ls ha informat.

Davant esta falta d’informació --no entrarem a valorar perquè un dels copropietaris no està al corrent d’allò que passa a sa casa--, Compromís ha demanat que siga la Diputació la que demane un consell de govern extraordinari per tractar el tema de les irregularitats en la gestió. No comprenem com poden tardar tant en aclarir si tenen alguna cosa a veure o no en una gestió sota sospita que correspon a una època en la qual el PP governava tant a València com a Castelló.

I què podem dir de la diputada de l’Hospital? Quines són les seues funcions si la Diputació, a pesar de ser copropietària, no participa ni en la gestió, ni en el finançament ja que els fons que aporta són transferències de l’Estat? En Compromís hem reclamat que els grups de l’oposició puguen estar en eixe consell de govern per tal de tindre informació. Almenys, si es compleix això que ens han dit, podrem acudir a les reunions mensuals d’oients. Tenim dret a saber què està passant i el PP de la Diputació, l’obligació de donar-nos eixa informació. H

*Portaveu grup Compromís Diputació de Castelló