El polígon del Serrallo és un important motor econòmic per a Almassora i les localitats properes. La intensa activitat industrial que s’hi desenvolupa genera molts llocs de treball, però també genera uns riscs per als quals hem d’estar preparats. En eixa preparació, els responsables polítics tenim molt a dir, ja que depèn de nosaltres proporcionar les eines necessàries perquè els cossos de seguretat i els treballadors públics sàpien com actuar en cas d’emergència. I no només ells, sinó també els ciutadans, ja que la seua reacció immediata pot ser vital en cas d’emergència.

Al districte marítim d’Almassora hi ha vora 2.300 residents de totes les edats i condicions. La nostra primera acció des de l’Administració local serà la creació d’un registre de persones amb necessitats especials. El segon, assegurar-nos que tota la població tinga la informació per reconèixer els senyals i sàpia on dirigir-se per buscar ajuda.

Posar en marxa una operació tan complexa requereix la predisposició de totes les parts. Per primera vegada, empreses, veïns, forces de seguretat, servei d’emergències i administracions públiques col·laboren de manera coordinada. Per primera vegada, hi ha voluntat política.

La seguretat del districte marítim no pot ser l’últim punt de la llista de prioritats, perquè la prioritat han de ser sempre les persones. Per a elles continuarem treballant i creant un districte marítim digne que represente un or-gull per a Almassora. H

*Alcaldessa d’Almassora