Sorprèn l’article publicat pel portaveu del PP i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Benicarló, el Sr Juan Antonio Mañá, el passat 25 de febrer en aquest mateix diari on, per primer cop, sentim un representant del PP benicarlando interessant-se per l’emissora municipal.

Cal recordar que durant els 22 anys que el partit en el que milita el Sr Mañá va governar Benicarló, la ràdio municipal va anar poc a poc marcint-se; sense cap intencionalitat o iniciativa política que anara en la direcció adequada per revitalitzar-la i reivindicar-la com a un tret d’identitat dels benicarlandos i benicarlandes. No és fins que arriba l’actual equip de govern --format per PSOE, Compromís i Esquerra Republicana-- que Ràdio Benicarló no comença a rebre l’oxigen que tant sovint se li havia negat; en forma d’inversions, col·laboracions i un reglament de funcionament.

Fins ara, Ràdio Benicarló funcionava, poc o molt, per les bones intencions dels seus treballadors i el criteri del regidor o regidora de torn. Ara tindrem un a reglamentació que ens permetrà consensuar programació i decidir, entre tots, quin és el model de Ràdio Benicarló que volem per a la nostra ciutat.

Aquest reglament, entre moltíssimes altres coses, crea un Consell Assessor on els diferents partits polítics representats al consistori tindran representants i on hauran d’elevar a ple propostes de programació per a que la ràdio siga el més oberta, participativa i global possible. El Sr Mañá es sorprèn que, en aquest Consell Assessor, siguen els representants polítics -representants de la ciutadania- qui voten, i prenguen les decisions, després d’haver -faltaria més!- escoltat tècnics, associacions i a qui faça falta, com no podria ser d’altra manera.

Aquest reglament el que vol és, exactament, el contrari del que insinua el Sr Mañá, volem una ràdio plural i participativa, on la línia editorial siga consensuada i no depenga de la voluntat d’un regidor. Volem, en definitiva, tot el contrari del que el seu partit, el PP, ha fet amb els mitjans públics d’aquest país quan ha governat.

*Regidor de Cultura Benicarló