Diu la llegenda que Santa Rita era capaç de fer florir les roses en les condicions més extremes. Hui, podríem pensar que Rita Barberà ha estat agraciada amb el mateix do que la santa amb la qual comparteix nom. Però ella, en compte de flors, el que hauria fet florir haurien sigut bitllets de 500 euros pels racons de l’Ajuntament de València.

Això es desprén de les declaracions de M.ª José Alcón. La exregidora de l’Ajuntament de València no ha deixat canya dreta. Entre “cariños”, col•locacions de familiars i blanquejos de capitals, la popular ha explicat que amb bitllets de 500 pel mig, “Rita te lo cambia”. Igual que el PP voldria canviar-la a d’ella i llevar-li l’acta de senadora amb la qual van intentar exiliar-la abans de l’enèssima gran ‘cremà’ que està patint el partit.

Veig cada dia com a l’Ajuntament d’Almassora corren amunt i avall milers de papers, es fan centenar de telefonades i es reben desenes de persones. Passen coses de les quals un alcalde o una alcaldessa pot no assabentar-se’n. Però és impossible que no t’arribe una de tan grossa, amb tots els teus col•laboradors i assessors implicats.

Encara que Rita dimitisca, el mal ja està fet. Encara que declare voluntàriament, ningú negarà que l’ombra de la sospita plana sobre el partit que ha deixat la Comunitat Valenciana com a la més endeutada d’Espanya. Encara que tota la maquinària del Partit Popular es pose en marxa per vendre’ns Barberà com una pobra Santa Rita. H

*Alcaldesa d’Almassora