Desconcertats. Així ens han deixat els dirigents de la Diputació de Castelló, del Partit Popular, després d’eliminar la partida de 500.000 euros per al Pla d’Ocupació. És veritat que fins ara es feia amb la Generalitat i que el Govern valencià sembla que té altres projectes en aquest camp. Però des de Compromís entenem que la Diputació hauria d’haver continuat amb el pla i portar-lo endavant amb la col•laboració dels ajuntaments. Però no cal que facen cas a Compromís.

El PP pot preguntar als 4.200 aturats més que hi ha hagut en la província de Castelló en el primer trimestre d’enguany què es sembla que ja no hi haja pla d’ocupació.

Cada administració ha de tindre les seues línies de treball i no es pot posar l’excusa que si la Generalitat açò, que si la Diputació allò. Perquè les excuses tenen conseqüències. Una: un centenar de municipis menuts que l’any passat es van acollir al pla es queden sense una ajuda fonamental. Dos: els 250 llocs de treball que es crearien amb estes ajudes conjuntes de la Diputació i els ajuntaments no es crearan.

Per això Comrpomís rebutja les ratallades en este programa i també, en el de seguretat als municipis xicotets així com l’eliminació de 300.000 euros d’ajudes als plans de pobles de menys de 1.000 habitants.

Potser caldria retallar en propaganda institucional, per exemple, i no en les esperances dels aturats, del pobles de l’interior, de la bona gent que veu com es queden sense càmeres de seguretat per vigilar els carrers mentre alguns altres municipis reben diners a palades. H

*Portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló