Des de l’Associació de Dones La Torreta i els veïns del barri San Agustín i San Marcos ens vam quedar amb la boca oberta el passat 9 d’agost quan, en la presentació oficial de reines i dames que obrien les celebracions de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció, no es va poder realitzar l’ofrena a les reines de Castelló estant elles en el barri i havent-se confirmat dies abans la seua assistència i corresponent ofrena com en altres llocs, com en el Grau de Castelló.

El motiu va ser pel protocol i perquè no corresponia, segons els estatuts del Patronat Municipal de Festes.

NOSALTRES no entenem de protocol ni d’estatuts, però si entenem de sentiments. Sentiments de persones, en aquest cas no solament les reines del nostre barri, també de tots els veïns que es trobaven allí gaudint d’una agradable nit, però que van veure com se’ls menyspreava i consideraven una falta de respecte cap a ells.

A qui va dir que era pel protocol vull indicar-li que les nostres reines es van sentir molt ofeses i no és de rebut la mala estona que van haver de passar les dues reines de la ciutat a qui no hi ha res que recriminar perquè van demostrar un senyoriu i van haver d’estar al marge de tot el que s’estava muntant al seu voltant.

Crec que després de més de cinquanta anys de les festes del nostre barri, no es mereixien els veïns tal menyspreu i si en anys anteriors sí van poder pujar amb el regidor o regidora corresponent, és possible, com diuen vostés, que se saltaren el protocol o incompliren els estatuts, però van fer feliços i van emocionar a milers de veïns del grup que, com torne a repetir, no entenem de protocol. I en accions com aquestes es demostra que són les reines de Castelló. De tot Castelló.

VULL AGRAIR, des d’aquestes línies, a les gaiates, la Germandat del Cavallers, les associacions i fundacions que van assistir a l’acte i van fer ofrena corresponent. També indicar que del nostre barri han eixit veïnes que han sigut dames de la ciutat, dones de companya de Na Violant o gaiateres que han aportat un granet d’arena a la festa de Castelló.

Per a acabar, volem que a qui li corresponga, analitze i modifique-actualitze els estatuts, protocols corresponents perquè no tornen a ocórrer mai més situacions com l’ocorreguda el passat 9 d’agost.

Esperem que en la pròxima assemblea de festes, el món de la festa el represente, perquè volem unes reines que siguen de tot Castelló.

*Presidenta de l’Associació de Dones La Torreta