Anunciar que, a la fi, tindrem un aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) a Almassora ha sigut una de les millors notícies amb les quals hem pogut començar el curs. El conseller Vicent Marzà es va comprometre amb el nostre poble a treballar per aconseguir que ens inclogueren al mapa d’aularis de l’EOI i ha complit la seua paraula.

Obtenir este nou servei educatiu per a Almassora ha sigut el resultat de moltes telefonades i de la insistència de moltes persones, les quals han fet que siga possible estudiar idiomes sense eixir del poble. Eixe fet marcarà la diferència per a molts veïns per als qui eliminarem les barreres econòmiques i geogràfiques a l’hora d’estudiar un nou idioma que contribuirà, entre d’altres, a millorar les seues perspectives laborals.

Durant este curs 65 persones podran ampliar els seus coneixements d’anglés a l’aulari d’Almassora. El nostre objectiu és ampliar progressivament el nombre de places, així com els nivells i dels idiomes que s’oferisquen.

Menys d’un any ha sigut suficient perquè el compromís de la Conselleria es fera realitat. Abans, malgrat la insistència de la comunitat educativa, no havíem escoltat res més que paraules. Moltes promeses i poques gestions per facilitar l’accés de la població a un recurs educatiu públic i assequible.

Però el grup popular d’Almassora sí que es va afanyar fa unes setmanes a retreure-li a este equip de govern que l’aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes no estiguera ja en marxa. De vegades, val més no dir ni pruna i fer callar, amb fets, a qui parla massa prompte. H

*Alcaldessa d’Almassora