El passat dimarts va començar a fer-se realitat un projecte que ha suposat una gran inversió d’energies, però també la materialització d’un compromís amb el veïns d’Almassora. El recinte de festes, a la fi, té una ubicació fixa per als propers anys.

Enrere queden els temps en què els usuaris de la residència de la tercera edat, persones majors amb dependència, havien de patir la música del recinte de festes fins la matinada. Les festes porten algunes molèsties inevitablement associades però estaran d’acord amb mi que hi ha persones a les quals hem de protegir especialment. Per a alguna cosa estem al servei dels ciutadans.

El nou espai ens permetrà allunyar els sorolls tant com siga possible del nucli urbà i seguirà estant a l’abast dels centres neuràlgics de la festa. Si hi havia una opció adequada, era aquesta. Una opció que ha esdevingut un projecte sòlid gràcies a la feina dels tècnics municipals i a la voluntat de CaixAlmassora.

Aquest pas, que considerem essencial, no és de cap manera la solució definitiva. Saben els veïns que la nostra voluntat és la creació d’un espai multifuncional per a acollir aquests esdeveniments, un projecte complex que és impensable planificar i executar en menys d’un any. Tanmateix, aquest sí que és un pas que ens situa una miqueta més a prop de la nostra meta: construir una Almassora justa i sostenible i potenciar la col•laboració d’entitats i empreses locals en el desenvolupament del poble. H

*Alcaldessa d’Almassora