La majoria firmaríem perquè hi haguera onze Messis al nostre equip i poder guanyar la lliga tots els anys. Perquè sens dubte és un dels millors jugadors de futbol de tots els temps. Lamentablement, fora del terreny de joc no ha tingut un comportament tan exemplar i fa uns dies ha sigut condemnat a 21 mesos de presó per frau fiscal.

Sí, qualsevol persona pot cometre un error. Però no entenc la campanya de recolzament a Leo que ha encetat el Barça. Com a professional, seria totalment comprensible i raonable. Però no es pot mobilitzar a milers d’aficionats per fer costat a qui no ha complit amb les seues obligacions tributàries, com fem la immensa majoria de la gent.

Eixa “patada palante” del FC Barcelona m’ha recordat, directament, a la tàctica que sempre empra el Partit Popular amb els seus casos de corrupció: lluny de reconèixer l’error i de demanar perdó, s’atrinxeren al voltant de les seues sigles i s’espolsen la responsabilitat.

I la veritat és que, cavil·lant un poquet, els paral·lelismes entre els dos en són un bon grapat: el Partit Popular i el Barça estan imputats per delictes fiscals; els Granados, Barberá i Fabra són els Neymar, Mascherano i Messi (ho sent pels jugadors de futbol); i els màxims responsables i directius de les dues institucions estan, també, implicats (quan no imputats) en casos de corrupció.

La diferència és que mentre que als polítics se’ns exigeix màxima transparència i exemplaritat, ningú es mobilitza per demanar que els futbolistes complisquen les seues penes i tornen els diners evadits. H

*Alcalde de Betxí