Estem a poc més de tres setmanes de poder viure un dels grans esdeveniments del nostre municipi: el ral•li Transbetxí, l’única cursa en què els protagonistes són els antics motorets de llaurar.

A qui no haja vingut mai, el convidem a viure de primera mà este singular espectacle que sempre sorprèn. Especialment als amants del motor, que es queden bocabadats de la capacitat d’adaptació que han sofert estes màquines per poder competir.

Als que ja saben què és el Transbetxí, estic segur que repetiran. Perquè les innovacions tècniques que cada any experimenten els motorets i les altes velocitats que poden arribar a tindre (fins a 100 km/h) fan que este esdeveniment s’haja convertit en una autèntica experiència que és difícil d’explicar. Una experiència que s’ha de viure en primera persona.

Enguany celebrarem l’edició número 28. Quasi tres dècades d’història d’una cursa que ha sabut adaptar-se als nous temps, en els aspectes de seguretat, de competitivitat, de mecànica i, sobretot, d’espectacle. Vint-i-huit anys d’una competició que ja traspassa les nostres fronteres i que s’obri al món amb una idea ben clara: mirar cap al futur sense oblidar el nostre passat.

Ja està tot en marxa per arribar a la cita en les millors condicions. En breu, escoltarem pels nostres carrers el soroll de les màquines ja preparades. Els dies 1 i 2 d’abril esteu tots, veïns y visitants, convidats a visitar Betxí i gaudir d’un espectacle de motor únic, que cada any aplega a milers de persones.

Vos esperem al Transbetxí 2016. H

*Alcalde de Betxí