Diumenge que ve celebrarem la trobada del Moviment Infantil Diocesà (MID), al qual estan convidats els xiquets que participen en les activitats catequètiques de les nostres parròquies, especialment aquells que es preparen per a rebre al Senyor en l’Eucaristia per primera vegada i els que continuen aprofundint en la fe i en la vida cristiana en les diferents activitats parroquials. M’agradaria convidar-vos als sacerdots i catequistes a què animeu als xiquets i a les seues famílies a participar en la trobada del MID, pensant en el bé que els pot fer viure aquesta experiència eclesial.

És important que els xiquets de les diferents parròquies de la diòcesi es troben i descobreixin que molts altres companys de la seua edat estan recorrent el mateix camí de fe que ells. En molts pobles petits de la diòcesi ja és habitual que els xiquets i joves, per a les activitats culturals i esportives, es desplacen per trobar-se amb els de localitats pròximes. Això és una riquesa, perquè els obri a un món de relacions més ampli que els ajuda a créixer en la seua formació humana. També és important que tinguen l’experiència que els cristians formem una gran família. Això els amplia l’horitzó de la vivència de la fe i els ajuda a comprendre millor el que significa la pertinença a l’Església.

Convé que, en la mesura que sigui possible, les seues famílies se senten convidades també a participar en aquest dia de convivència i de festa de la fe. La relació dels catequistes amb els xiquets també pot enriquir-se en aquest dia de convivència. A causa del ritme de vida que tenim tant ells com els majors, moltes vegades el contacte es limita a la catequesi setmanal i, quan es pot, al moment de la celebració de l’Eucaristia dominical. Passar un dia amb ells i amb les seues famílies, permet una relació diferent i pot ajudar a créixer en la comunió i en el coneixement mutu. No desaprofitem cap ocasió per a evangelitzar.

*Bisbe de Tortosa