Després de l’anterior campanya electoral va tornar a començar el particular maltracte a les comarques del nord. Fa anys que reclamem un servei de transport digne que comunique Castelló amb els pobles del Maestrat. Hi ha qui ho promet, però després no fa res. Així, continuem sense tren al Maestrat i, a poc a poc, ens estan deixant sense tren a la Plana, perquè de nou ens reduiran el servei de rodalia entre Castelló i València.

Els últims mesos estes reivindicacions s’han vist eclipsades pel despropòsit de la construcció del tercer carril per a fer arribar un tren a Castelló que porte el logo AVE. No arribarà l’alta velocitat, la nostra plataforma no està preparada per a suportar-la i les obres que s’estan fent no ho milloren. De l’AVE només tindrem les sigles, un viatge inaugural per fer-se fotos, una campanya de màrqueting per vendre’ns la nova obra faraònica i una connexió amb València caríssima que tardarà exactament el mateix que qualsevol altre tren que no fa parades al trajecte. Per aconseguir eixe flamant objectiu electoral els sacrificis no són pocs.

Retards, reducció de freqüència, viatges inacabables, autobusos, més retards... Persones treballadores i estudiants que han d’invertir gran part del seu temps a traslladar-se d’una ciutat a l’altra sense saber quan arribaran. Al remat pareix que moltes persones “representants del poble” no han aprés res dels últims anys de grans infraestructures pensades per acontentar egos i omplir butxaques. H

*Diputada en el Congreso