Si no hem tingut prou amb vint anys de govern del Partit Popular a la Comunitat Valenciana que han deixat buides les arques públiques, la imatge exterior de la nostra terra sota mínims i els motors de l’economia valenciana sense força, ara arriba Isabel Bonig. La màxima autoritat del PP a la Comunitat Valenciana no es conforma a haver format part del despropòsit que va ser la Conselleria d’Infraestructures en el passat. Ella vol la seua pròpia foguera.

L’últim tros de llenya el va llançar aquesta setmana quan va fer xantatge als diputats del PSPV i de Compromís. Bonig va oferir un millor finançament per als valencians a canvi de la seua abstenció en la investidura de Rajoy. I va tindre la barra de dir que el seu grup donarà suport “immediatament” després d’eixa abstenció a un nou model de finançament i reunirà a la comissió per començar a treballar-hi. I si no?

Doncs si no, res. Com ha passat en les últimes legislatures, un temps preciós durant el qual els populars han preferit aplaudir fins a fer-se les mans roges cada vegada que el president del govern xafava terres valencianes. Millor això que asseure’s a negociar i jugar-se la integritat política amb el cap del partit.

40.000 milions euros de deute. Eixa ha sigut l’herència que els governs del PP ens han deixat. 40.000 milions que precaritzen l’atenció sanitària pública, afecten la qualitat de l’educació, redueixen la capacitat per crear llocs de treballs i condemnen cinc milions de valencians a patir aquesta crisi salvatge durante encara més temps. H

*Alcaldessa d’Almassora