Els alumnes del CEIP lo Campanar d’Alcalà i del CEIP la Mola d’Alcossebre han començat aquest curs les classes d’escacs, impartides per José Luis Barreda, president del Club d’Escacs Alcalà de Xivert (CEAX).

L’any passat, les directores de tots dos centres, per omplir els buits produïts pel canvi d’horari, van fer una consulta a totes les associacions del municipi, sol·licitant si de manera voluntària i gratuïtament col·laborarien.

«Com a president del CEAX, tenia clavada l’espina de la pedrera. Tenim al club a dos joves jugadors que ho fan molt bé, però no hi ha xiquets o xiquetes que els segueixin. Així doncs, vaig donar un pas endavant», va explicar José Luis Barreda.

A tots dos centres hi ha ordinadors i projectors i estan molt avançats electrònicament. Això va ajudar al professor d’escacs a acceptar el repte d’explicar als i les estudiants com es desenvolupa aquest joc, per al que l’ús de les noves tecnologies és molt útil.

En total, hi ha 58 alumnes entre els dos centres. «Només que cinc d’ells siguin socis del club d’açí a 10 anys, jo ja em donaré per pagat», declara el president del Club d’Escacs Alcalà de Xivert.

més activitats

El club ja està pensant en organitzar per Nadal, quan els alumnes ja sàpiguen jugar un poc més, el VI Campus d’Escacs d’Alcalà de Xivert. «Parlarem amb l’Ajuntament per a demanar un local i trofeus i serà una data de record per a molts nens i nenes. I només començar febrer, juntament amb el club Ruy López de Vinaròs, el Club d’Escacs Benicarló i el CEAX, jugarem una lliga infantil per equips en les tres seus. Posarem tot per veure si ens surt un Anatoly Karpov o un Garry Kaspàrov», finalitza un il·lusionat José Luis Barreda.