Els alumnes del cicle de grau mitjà de Comerç i Màrqueting de l’Honori Garcia de la Vall d’Uixó s’han classificat, per sexta vegada consecutiva, per a la final del concurs Generació Euro, després de participar junt amb més de 2.600 alumnes de tot el país en el concurs més important d’Economia de la zona Euro, que està avalat pel Banc Central Europeu.

Per a la fase final s’han classificat un total de 40 equips de tota Espanya, que demostraran, a través d’una presentació, el seu coneixement sobre economia davant els responsables del Banc d’Espanya a Madrid.

El repte serà esbrinar quin serà el tipus d’interès que fixarà el Banc Central Europeu el pròxim 19 de gener a la reunió que tindrà el Consell de Gobern del Banc Central Europeu, i explicar de forma raonada quines han sigut les raons per a arribar a aquesta conclusió sobre el tipus d’interés de l’eurozona.

ANÀLISI ECONÒMIC

Els tres equips que obtinguen la millor nota realitzaran una previsió de l’economia de la zona Euro i defensaran els seus raonaments a Frankfurt, a les instal·lacions del Banc Central Europeu, on rebran de la mà de Mario Dragui (president del BCE) i de Luis María Linde (Gobernador del Banc d’Espanya) el diploma acreditatiu, a més d’uns fantàstics regals.

Generación Euro és el concurs sobre economia amb més prestigi de la zona euro, no solament perquè és organitzat per els Bancs Centrals d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Eslovàquia, Espanya, Finlàndia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg o Portugal, a més del Banc Central Europeu, sinó que els estudiants han de demostrar uns coneixements molt profunds sobre l’economia de l’Eurozona.

Sense cap mena de dubte, aquesta suposa una important notícia per als alumnes i per al centre, ja que els joves podran demostrar d’una forma molt pràctica, i a un nivell molt elevat, els coneixements que dia a dia s’aprenen a l’aula en l’institut de la Vall d’Uixó.