El projecte de senyalització d’un itinerari botànic dins del jardí del parc del Trenet de Benicàssim és ja una realitat. L’alcaldessa de la localitat, Susana Marqués, va visitar el parc amb el regidor de Medi Ambient, Clemente Martín i el tècnic municipal de l’àrea per a visitar la conclusió d’esta iniciativa en la qual, a través de 20 plaques identificatives, el visitant pot observar l’espècies vegetals més importants del parc i conéixer tant els seus nom comuns com a científics.

Dins de la informació que oferix la senyalització s’inclou també un codi QR per mitjà del qual, amb l’ajuda de qualsevol telèfon mòbil intel·ligent, es pot abundar en la informació sobre l’origen, la procedència i imatges de les espècies arreplegues en este parc.

MILLORES AMBIENTALS / Susana Marqués va destacar que des del consistori de Benicàssim «estem fent una programació de millores ambientals que van dirigides a aconseguir que els parcs i jardins de la ciutat es visquen més intensament pels veïns. Volem que estos parcs siguen un verdader punt de trobada dels benicenses i que puguen disfrutar tant de l’entorn com de la millor qualitat dels seus servicis».

Així, esta nova ruta turística ambiental al parc del Trenet dóna un valor més a esta conegudíssima plaça de Benicàssim on cada cap de setmana són desenes les famílies que es concentren per a jugar amb els més menuts i pujar als trens en miniatura que allí circulen gràcies a l’associació del ferrocarril de Farja.

NOVETATS / A més, com ha explicat també el regidor de Medi Ambient de la població, este és un dels primers parcs on s’ha començat a utilitzar el tall de la gespa entapissant de manera ecològica amb un microtriturat de les restes que permet que la pròpia matèria vegetal retallada es convertisca en abonament del jardí d’una manera natural i sostenible.

Finalment, tant l’alcaldessa com el regidor i altres membres van visitar també la zona de la xicoteta estació del ferrocarril ubicada en el parc en què, en breu començaran les obres de col·locació de la coberta d’estació. Una volada que protegirà i cobrirà la frontal de la platja de vies miniatura del recinte i que servix de baixador per als usuaris del xicotet recorregut. H