Acaba l’any de la millor forma que podíem fer-ho: deixant el deute municipal per davall del milió d’euros, la xifra més baixa en més de dos dècades. Fruit del rigor en la gestió econòmica, de les reformes que vam fer al començament de la primera legislatura i de l’estricte control pressupostari de les arques municipals, en poc més de huit anys hem passat de tindre 4.186.000 € d’endeutament a estar en una situació que ens permet aventurar el desitjat deute 0.

Amb tot, i com sempre, la gestió econòmica ha anat paral·lela d’infinitat d’inversions que s’han desenvolupat en estos dotze mesos i que han contribuït, una vegada més, a fer progressar el poble. Algunes d’elles fonamentals per al nostre sector industrial, com per exemple l’electrificació del polígon Molí-llop que resolia un problema endèmic i que a hores d’ara ha permés ja l’establiment de diverses empreses en la zona. O el pas elevat del Puntarró, via prioritària en estos moments per a l’eixida de centenes de camions per fora del municipi amb el consegüent benestar veïnal i millora en la seguretat.

Ha sigut un any, també, que ha incidit moltíssim en el desplegament del pla de mobilitat urbana dissenyat fa uns anys. Al pas del Puntarró s’hi ha unit la construcció del carril bici i construcció d’un passeig per a vianants al camí d’Onda, la remodelació integral de l’avinguda Sant Josep Obrer i la imminent obertura de la passarel·la peatonal que unirà els polígons industrials amb el nucli urbà. Tot, lligat amb modificacions de les ordenances municipals, que primaran en els pròxims anys l’ús dels vehicles elèctrics amb importants bonificacions fiscals.

D’altra banda, la cura i la promoció pel nostre patrimoni cultural, lingüístic i arquitectònic continua el seu trajecte. Diverses subvencions han arribat des de diferents administracions per seguir avançant en la recuperació i restauració del Palau (hem tornat a obtindre l’ajuda de l’1,5% cultural del Ministeri de Foment, amb més de 500.000 €). A més a més, amb la nova concessió també s’ha actuat en Sant Antoni per fer l’edifici completament accessible. Tot això es va promocionar degudament per primera vegada en Fitur, fira en què enguany donarem a conèixer de forma més marcada el Transbetxí.

El 2019 ha significat la consecució d’una de les aspiracions més grans dins del món educatiu des de feia molts anys: l’establiment dels cicles formatius al nostre IES. Això, juntament amb els vora 2 milions d’euros que la Conselleria d’Educació injectarà per renovar les instal·lacions del col·legi públic, significarà una forta espenta per a l’Educació Pública al nostre poble.

Tot està per fer i tot és possible, com se sol dir. Però el camí es fa mentre s’avança. I això és, sense dubte, el que hem tornat a fer enguany i el que seguirem fent en els pròxims dotze mesos. Perquè la senda està traçada, tenim les idees molt clares de què volem fer i com ho hem de fer i, amb eixos fonaments, estic segur que tindrem excel·lents notícies en els temps que ens venen.

Entre tots i totes ho farem possible. Bon any 2020!