Uns 230 alumnes de Batxillerat dels instituts de la província van participar el dissabte 1 d’abril en la cinquena Olimpíada de Valencià, que es va realitzar a la Universitat Jaume I, incentivada pel Deganat de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, amb el suport acadèmic de l’Àrea de Filologia Catalana i la col·laboració dels instituts representats i el Vicerectorat d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa.

La modalitat de participació en aquesta olimpíada és per parelles i la prova ha constat de dues parts de 45 minuts cadascuna amb una pausa de 15 minuts. En la primera part, l’alumnat va realitzar tres proves (literatura, gramàtica i variació lingüística) i en la segona una prova de producció de textos.

La Facultat de Ciències Humanes i Socials atorgarà tres premis de 400, 300 i 200 euros, respectivament, per parella. A més a més, si l’alumnat guanyador es matricula a l’UJI tindrà la possibilitat de gaudir dels avantatges del programa Sóc Olímpic i obtindrà un premi al rendiment acadèmic de 600 euros. Els membres de les parelles guanyadores, que es coneixeran abans del dia 26 d’abril, podran accedir a la fase final de l’Olimpíada de Valencià, que se celebrarà a la Universitat de València el 6 de maig.