El Consorci de Museus i l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) han llançat la convocatòria Cercles, una iniciativa conjunta adreçada a xiques i xics d’entre 14 i 18 anys, que té l’objectiu d’oferir un lloc de reunió, reflexió i aprenentatge col·lectiu entorn de la creació artística actual.

El programa se centra en la creació de tres equips, un per territori, d’uns quinze participants cada un, que es reuniran periòdicament al Museu d’Art Contemporani d’Alacant, al Centre del Carme Cultura Contemporània de València i a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló.

Així, se seleccionaran tres projectes per a desenvolupar les funcions d’activació i mediació amb els participants del programa Cercles entre els mesos de febrer i juliol de 2018.

Les sessions de treball podran variar en funció de la dinàmica del grup i les activitats proposades, establint un mínim de seixanta sessions. Més concretament, la convocatòria busca impulsar l’interés per la creació contemporània actual entre la població juvenil, apoderant-los com a creadors de la cultura del present per al futur

Poden optar a la convocatòria educadors i mediadors culturals. El termini per a la presentació de projectes finalitzarà el 30 de novembre.