Cercles és una iniciativa conjunta de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i del Consorci de Museus que seleccionarà tres projectes, un per cada província de la Comunitat, de mediació cultural per a joves. L’objectiu és oferir un lloc de reunió, reflexió i aprenentatge col·lectiu entorn de la creació artística actual, amb xiques i xics d’entre 14 i 18 anys, que en aquesta edició girarà al voltant de l’emergència climàtica.

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, destaca que «la necessitat de garantir l’accés a la cultura amb programes democratitzadors, així com de donar suport a la creació jove. Aquest programa s’inscriu en un dels objectius de l’Estratègia valenciana de joventut (EVJ) que busca augmentar l’accés a la cultura de la població jove».

La col·laboració de l’IVAJ i el Consorci de Museus tracta d’impulsar l’interés per la creació contemporània actual entre la població juvenil i donar veu i lloc a un col·lectiu que està en ple procés d’evolució i transformació, apoderant-los com a creadors de la cultura.

A més, des de l’IVAJ ha manifestat que aposten «per potenciar trobades entre joves i creadors, fomentar l’educació artística i potenciar l’oci educatiu en temes com el canvi climàtic».

tres equips // Es formaran tres equips de treball, un per cada projecte, amb un total de 15 participants que es reuniran entre els mesos d’octubre de 2020 i abril de 2021 al Menador Espai Cultural de Castelló, així com també al Museu d’Art Contemporani d’Alacant MACA i al Centre del Carme Cultura Contemporània de València.

Cercles té una dotació total de 12.000 euros, dividida en tres imports de 4.000 euros per a cada un dels projectes. Poden optar a la convocatòria educadores o educadors i mediadores o mediadors culturals, a títol individual o en col·lectius.

agitadors de conciències // L’emergència climàtica és un dels eixos que travessa la programació del Consorci de Museus en aquest any. Principalment, es busquen propostes que siguen vehicle vertebrador de voluntats i agitador de consciències, amb la intenció de contribuir a un canvi global de comportament en relació al nostre planeta i als éssers que l’habitem.