El Consorci de Museus llança per tercer any consecutiu l’Aula d’Estiu, una escola artística d’estiu per a xiquets i xiquetes que es celebra en el Museu de Belles Arts de Castelló. Es tracta d’una escola artística d’estiu basada en el joc com a eina d’aprenentatge on tots els participants poden desenvolupar la seua sensibilitat artística en un espai privilegiat com són els museus i els centres d’art valencians.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, va explicar que «l’Aula d’Estiu s’emmarca dins del nostre projecte d’educació i mediació, on tenen cabuda propostes dirigides a totes les edats, des de la primera infància». A més, va afegir que «des del Consorci de Museus estem fomentant els ensenyaments artístics com a eina fonamental en el procés d’aprenentatge, entenent l’art com un vehicle d’expressió, de comprensió i creixement personal».

Dirigida a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys, l’Aula d’Estiu obrirà les seues portes del 25 de juny al 27 de juliol al Centre del Carme de València i al Museu de Belles Arts de Castelló.

Amb l’objectiu d’impulsar la creativitat entre els més menuts, l’Aula d’Estiu ofereix diverses activitats com tallers creatius, rutes culturals on promoure la curiositat per la cultura del seu entorn, visites a altres centres culturals i fins i tot l’oportunitat de participar en sessions de treball amb artistes de diverses disciplines així com altres professionals de la cultura.

art i reflexió

Al Museu de Belles Arts de Castelló l’empresa castellonenca Bolimini dirigirà l’Aula d’Estiu sota el lema L’art parteix de dins nostre, una experiència lúdica a través de les arts en què es vincularà art i reflexió. La proposta posarà en relació llenguatges artístics diferents: teatre, dansa, música i arts plàstiques per a generar un esperit crític i promoure l’expressivitat com una dimensió bàsica de la dignitat humana i també de la inclusió social.

Es buscaran diverses maneres de relacionar-se reforçant la identitat dels xiquets i xiquetes, tant individualment com en grup; s’organitzaran visites pel museu i altres llocs d’interés com el Teatre Principal o l’Auditori; i s’endinsaran en temàtiques artístiques diferents cada setmana, sobre les quals es reflexionarà entre tots i totes.

Professionals del sector participaran explicant la seua experiència en el centre de Castelló, com Sofía Piqueras (art i cuina), Marta Martín (artista de circ), Núria Vizcarro (arts escèniques) i Irene Pérez (arts plàstiques).

Els dimecres, per a refrescar-se, hi haurà jocs amb aigua: pintura amb esprai d’aigua, gimcana aquàtica… i els divendres, a última hora, es faran activitats artístiques en família. Mentrestant els participants aniran produint material per a fer, al final, una intervenció al Museu com a testimoni de tot el treball realitzat i l’experiència viscuda.

matrícula

El període de matrícula per a cada seu ja està obert. Durant el mes de juny es convocaran reunions informatives i la informació i les reserves es poden completar en els telefons 961 922 644 o 963 152 024, o en l’adreça electrònica didacticacmcv@gva.es.