Prop de 2.400 alumnes d’Almassora aprendran aquest curs a utilitzar el contenidor de reciclatge de residus orgànics de cara a la futura implantació en tot el municipi. La iniciativa El contenidor marró en l’escola ja està en marxa i seguirà fins a final de curs per acostar la informació a l’alumnat d’Infantil i Primària dels sis col·legis.

Tal com indica la regidora de Medi ambient, María José Tormo, el projecte està dirigit «a tots els escolars d’Almassora, amb classes d’una hora que s’adapten a l’edat dels xiquets». La primera sessió s’estén entre les 9.30 i les 10.30 hores, mentre que la segona va d’11.00 a 12.00 hores.

L’objectiu dels tallers, finançats amb una subvenció de la societat Reciplasa per valor de 12.375 euros, és mostrar als xicotets les claus d’aquesta tipologia de reciclat, que s’implantarà a Almassora després del projecte pilot executat entre 2016 i 2017 i que va permetre arreplegar 2,5 tones de deixalles en tres mesos.

Tormo ha incidit en que aquesta pràctica pionera es consolidarà a la localitat, «i per a açò és imprescindible que ens anem habituant i coneixent què residus es poden tractar, de quina manera es fa i com podem contribuir».